Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimb cureaua de distribuție pe Citroen C1?

Achiziționarea unei mașini este un buget mare pentru mulți dintre noi, cu toate acestea, la acesta va trebui să adăugați serviciul de rutină al mașinii dvs., iar pentru unele lucrări de service de rutină factura poate fi destul de mare. Prin urmare, este logic să vă întrebați când este momentul potrivit pentru a efectua aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Pe această pagină vă vom descrie când să schimbi cureaua de distribuție la Citroen C1? Pentru asta, pentru început, vom afla de ce este important să facem acest act de serviciu de rutină, apoi, când să faci cureaua de distribuție a lui Citroen C1 , atunci, o să vă descriem destul de repede cum se face această schimbare și, în cele din urmă, cât costă să faci cureaua de distribuție a unui Citroen C1.

De ce trebuie să schimbăm cureaua de distribuție a unui Citroen C1?

După cum v-am explicat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la un Citroen C1 reprezintă un buget considerabil, așa că ne dăm seama că sunteți reticent să o faceți și să vă permiteți să vă dați seama de importanța acestei reparații, așa că o vom face destul de repede. descrie de ce este atât de important să o faci la timp.

Weiterlesen:
Cum actualizez GPS-ul pe Citroen C1 al meu?

Funcția curelei de distribuție a lui Citroen C1

Cronometrarea unui Citroen C1 are o funcție importantă în funcționarea lină a motorului dumneavoastră. De fapt, va avea misiunea de a sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite unității motorului să funcționeze corect și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge vehiculul este mai mică, cu atât cureaua dvs. va fi solicitată la pornirea unității motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unui Citroen C1 este că este internă unității motorului. Și astfel, spre deosebire de o centură de accesorii, este dificil să-i verifici vizual starea. Așa că s-ar putea să crezi că această centură este doar o parte nesemnificativă, dar riscurile pe care ți le asumi dacă nu o schimbi la timp sunt mari. Dacă se rupe sincronizarea Citroenului dvs. C1, va trebui, fără îndoială, să schimbați motorul acestuia. De fapt, pistoanele vor lovi supapele și le vor distruge, iar arborele cu came se va rupe de asemenea. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât consecințele sunt mai semnificative. Este în consecință crucial pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Când să faci cureaua de distribuție a lui Citroen C1?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, cand sa faci cureaua de distributie a unui Citroen C1? Este necesar să știți că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am descris mai devreme, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei piese. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât Citroen C1 dvs. va fi mai recent, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. In orice caz, Consultați cartea de service Citroen C1 pentru a obține durata de viață exactă și kilometrajul maxim pe care îl puteți realiza înainte de a efectua cronometrarea . De obicei, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Weiterlesen:
Cum instalez un radio auto pe Citroen C1 meu?

Cum se schimbă cureaua de distribuție a unui Citroen C1?

Întrucât cureaua de distribuție a unui Citroen C1 reprezintă un buget mare, se poate pune întrebarea logic dacă nu este posibil să o schimbi singur. Din păcate, este foarte greu de accesat și doar cei mai pricepuți mecanici amatori și cei mai echipați cu unelte vor putea lua în considerare această procedură, totuși vom rezuma destul de repede diferiții pași care trebuie parcurși pentru schimbarea acestei curele de distribuție:

 • Așezați Citroen C1 pe suporturi și, în funcție de unitatea motorului dvs., este posibil să trebuiască să scoateți o roată. Scoateți cutiile de viteze de sincronizare

  .

 • Pentru a realiza acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de distribuție, astfel încât toate elementele unității motorului să rămână în poziția corectă, în orice alt caz, unitatea motorului dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte elemente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Puneți noua pompă de apă.
 • Instalați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Instalați noua distribuție a Citroenului dvs. C1 respectând marcajele.
 • Tensionați cureaua conform specificațiilor producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează corect.

Schimbarea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă doriți să schimbați cureaua de distribuție a Citroenului dvs. C1 . Fiți conștienți de faptul că dacă o faceți în zona de garaj a mărcii sau la un centru auto precum Feu Vert prețul poate varia destul de mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de unitatea ta de motor. Vă rugăm să rețineți că seturile includ cureaua, rolele și pompa de apă.

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Citroen C1, aruncați o privire la categoria Citroen C1.

Weiterlesen:
Problemă la încărcarea bateriei Citroen C1, ce să faci?
Legătura cu publicația principală