Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimb cureaua de distribuție la skoda yeti?

Cumpărarea unei mașini este un buget mare pentru majoritatea dintre noi, totuși, la acesta va trebui să adăugați întreținerea autovehiculului dvs., iar pentru unele lucrări de întreținere factura poate fi destul de mare. Este atât de logic să vă întrebați când este cel mai norocos moment să efectuați aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Pe această pagină vă vom arăta când să înlocuiți cureaua de distribuție la Skoda Yeti? Pentru asta, pentru început, vom afla de ce este esențial realizarea acestui proces de întreținere, apoi, când să faci cureaua de distribuție a Skoda Yeti , atunci, vă vom descrie rapid cum se face această înlocuire și, în sfârșit, cât costă să faci cureaua de distribuție a unei skoda yeti.

De ce trebuie să înlocuim cureaua de distribuție a unei skoda yeti?

După cum v-am informat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la o skoda yeti reprezintă un buget semnificativ, așa că ne dăm seama că sunteți reticent să o faceți și să vă permiteți să aflați valoarea acestei remedieri, așa că vă vom arăta rapid de ce este atât de important să o faci la timp.

Obiectivul curelei de distribuție al Skoda Yeti

Cronometrarea unei skoda yeti are un scop vital în funcționarea lină a motorului dumneavoastră. De fapt, va avea misiunea să sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite motorului să funcționeze corect și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge mașina este mai mică, cu atât cureaua ta va fi solicitată la pornirea motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unei skoda yeti este că este internă motorului. Și astfel, spre deosebire de o centură de accesorii, este de nerealizat verificarea vizuală a stării acesteia. Așa că ați putea presupune că această curea este doar o componentă nesemnificativă, dar riscurile pe care vi le asumați dacă nu o înlocuiți la timp sunt substanțiale. Dacă se rupe sincronizarea skoda yeti, fără îndoială va trebui să înlocuiți motorul acestuia. De fapt, pistoanele vor lovi supapele și le vor distruge, iar arborele cu came se va rupe și el. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât rezultatele sunt mai grave. Este în consecință vital pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Weiterlesen:
Vibrații la schimbarea vitezelor pe skoda yeti?

Când să faci cureaua de distribuție a Skoda Yeti?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, când să producă cureaua de distribuție a unei skoda yeti? Este necesar să știm că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am menționat mai devreme, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei componente. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât skoda yeti dvs. va fi mai recentă, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. In orice caz, Consultați cartea de service a Skoda Yeti pentru a obține durata de viață exactă și kilometrajul maxim pe care îl puteți realiza înainte de a efectua cronometrarea . De obicei, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Cum se înlocuiește cureaua de distribuție a unei skoda yeti?

Întrucât cureaua de distribuție a unei skoda yeti reprezintă un buget mare, ne putem întreba în mod rațional dacă nu este posibil să o înlocuiți singur. Din păcate, este foarte greu de accesat și doar cei mai experimentați mecanici amatori și cei mai echipați cu scule vor putea lua în considerare această procedură, chiar și atât de repede vom ilustra diferiții pași care trebuie executați pentru schimbarea acestei curele de distribuție:

 • Așezați skoda yeti pe suporturi și, în funcție de motorul dvs., este posibil să trebuiască să scoateți o roată. Scoateți cutiile de viteze de sincronizare

  .

 • Pentru a realiza acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de distribuție, astfel încât toate elementele motorului să rămână în poziția corectă, în orice alt caz motorul dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte componente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Montați noua pompă de apă.
 • Instalați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Instalați noua distribuție a skoda yeti dvs. respectând marcajele.
 • Tensați cureaua așa cum este indicat de datele producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează corect.
Weiterlesen:
Cum schimb plăcuțele de frână de la skoda yeti mea?

Schimbarea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă vrei să schimbi cureaua de distribuție a skoda yeti ta . Rețineți că dacă o faceți la garajul mărcii sau la un centru de autovehicule precum Feu Vert prețul poate varia foarte mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de motorul tău. Vă rugăm să rețineți că seturile includ cureaua, rolele și pompa de apă.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre skoda yeti, nu ezitați să consultați categoria noastră skoda yeti.

Legătura cu publicația principală